Χόνδρική Πώληση | Αττική και Πανελλαδικά

ekret@otenet.gr 210 - 3479 318

  

Η κτηνοτροφία είναι από τις παλαιότερες δραστηριότητες του ανθρώπου, με ρίζες στη νεολιθική εποχή και κέντρα ανάπτυξης τη Μέση ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο. Οι αρχικές βασικές ανάγκες «να χορτάσω» και «να ζεσταθώ», έχουν πια εξελιχθεί και εμπλουτιστεί με πλούσια πληροφορία, η οποία αφορά τόσο στα είδη του κρέατος, όσο και στα τα θρεπτικά συστατικά του.

 

Βασικό κομμάτι της διατροφικής πυραμίδας, πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου και μια τροφή που συναντάμε σε κάθε είδους… μενού! Κόκκινο ή λευκό, το κρέας δεσπόζει στο σύγχρονο τραπέζι με ποικιλία συνταγών και συνδυασμών. Οι περισσότεροι από εμάς το τρώμε άνετα και συχνά, από ψησταριές, ταβέρνες, delivery, ή… από τα χεράκια της μαμάς!

 

Από τα πιο δημοφιλή φυσικά και επεξεργασμένα προϊόντα, το κρέας πωλείται σε πολλά είδη επιχειρήσεων, ενώ διατίθεται προς αγορά σε διάφορες μορφές: νωπό, επεξεργασμένο, ή μαγειρεμένο. Η δημοφιλία του αυτή και η μαζική του κατανάλωση, εγείρει την ανάγκη μέτρων και αυστηρών προδιαγραφών για την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διατίθενται στο κοινό.

Αν εξαιρέσουμε την καθαρά χορτοφαγική ή τη vegan διατροφή, καθώς και τις περιόδους νηστείας, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της καθημερινής διατροφής και των συνταγών περιέχουν κρέας.

Και ποιος δεν έχει ακουστά το διάσημο τούτο έδεσμα; Η σεφταλιά είναι παραδοσιακό κυπριακό πιάτο, που ήρθε στο νησί τα χρόνια της φραγκοκρατίας (13ος-15ος αιώνας).

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX