Χόνδρική Πώληση | Αττική και Πανελλαδικά

ekret@otenet.gr 210 - 3479 318

  

Η κτηνοτροφία είναι από τις παλαιότερες δραστηριότητες του ανθρώπου, με ρίζες στη νεολιθική εποχή και κέντρα ανάπτυξης τη Μέση ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο. Οι αρχικές βασικές ανάγκες «να χορτάσω» και «να ζεσταθώ», έχουν πια εξελιχθεί και εμπλουτιστεί με πλούσια πληροφορία, η οποία αφορά τόσο στα είδη του κρέατος, όσο και στα τα θρεπτικά συστατικά του.

 

Κόκκινο κρέας χαρακτηρίζεται το κρέας των μυών των θηλαστικών, με την κατηγορία αυτή να περιλαμβάνει το βοδινό, το μοσχάρι, το χοιρινό, το αρνί, το άλογο, και τη γίδα.

Ως λευκό κρέας χαρακτηρίζονται κυρίως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα και δευτερευόντως, η πάπια, η χήνα, αλλά και τα ψάρια.

 

Το «επεξεργασμένο κρέας» ως κατηγορία, περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα κρέατος που έχουν μετασχηματιστεί μέσω παρεμβάσεων όπως το αλάτισμα, η ωρίμανση, η ζύμωση, το κάπνισμα, ή άλλες διαδικασίες προκειμένου να ενισχυθεί η γεύση ή να βελτιωθεί η συντήρησή του. Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν χοιρινό ή μοσχάρι, ή άλλα κόκκινα κρέατα όπως  πουλερικά, εντόσθια ή παραπροϊόντα κρέατος όπως το αίμα.

 

Σήμερα γνωρίζουμε ότι το κρέας αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως της βιταμίνης Β12, βιταμίνη D, καθώς και ιχνοστοιχεία σιδήρου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και σεληνίου. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 2008-2012 σε δείγμα 2000 γυναικών, υπέδειξε ότι η ελλιπής ή καθόλου κατανάλωση κρέατος είναι άμεσα συνδεδεμένη με έλλειψη σιδήρου, αναιμία, ανεπάρκεια βιταμίνης D, έλλειψη ψευδαργύρου, έλλειψη βιταμίνης Β12 αλλά και άλλων απαραίτητων για τον οργανισμό μας στοιχείων.

 

Πέραν των επιστημονικών στοιχείων, το κρέας αποτελεί μια εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή των καταναλωτών, λόγω της νοστιμιάς του – που διατηρεί με όποιον τρόπο κι αν μαγειρευτεί! – και ως χορταστική επιλογή. Αγορασμένο και έτοιμο για το ταψί ή την κατσαρόλα, ή σερβιρισμένο στο εστιατόριο, αποτελεί μια σίγουρη επιλογή, τόσο για τον τελικό καταναλωτή, όσο και για τον επαγγελματία.

 

Διαθέστε στο κοινό σας μια φρέσκια, ποιοτική και νόστιμη επιλογή στα νωπά και κατεψυγμένα κρέατα της ΕΚΡΕΤ, της βιομηχανίας επεξεργασίας και διανομής κρέατος με εμπειρία από το  1980, εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ανακαλύψτε τις προσφορές της ΕΚΡΕΤ και επικοινωνήστε άμεσα για περισσότερες πληροφορίες, στο επίσημο site της εταιρείας.

 

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX