Χόνδρική Πώληση | Αττική και Πανελλαδικά

ekret@otenet.gr 210 - 3479 318

Και ποιος δεν έχει ακουστά το διάσημο τούτο έδεσμα; Η σεφταλιά είναι παραδοσιακό κυπριακό πιάτο, που ήρθε στο νησί τα χρόνια της φραγκοκρατίας (13ος-15ος αιώνας).

Μια νόστιμη και διαφορετική επιλογή κρέατος, που εμείς εδώ απολαμβάνουμε περισσότερο έξω, παρά σπιτικά. Γι’αυτό το λόγο, ο επαγγελματίας που θα την εντάξει στο μενού του μόνο κερδισμένος έχει να βγει, αρκεί να επιλέξει φρέσκιες, καλοφτιαγμένες σεφταλιές, από αγνές πρώτες ύλες.

Η ΕΚΡΕΤ, με τα σύγχρονα μηχανήματα του εργαστηρίου της και τα ποιοτικά κρέατα που διαθέτει, φέρνει ποιοτικές σεφταλιές έτοιμες προς παράδοση στην επιχείρηση σας.

Από τι αποτελείται όμως μια σεφταλιά και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να την εντάξετε στο μενού σας;

Η σεφταλιά κατά βάση είναι μείγμα χοιρινού κιμά, ψιλοκομμένου κρεμμυδιού, μαϊντανού, κανέλας, αλατιού και μαύρου πιπεριού. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές με πρόσθετα καρυκεύματα, όπως ο δυόσμος και η κανέλλα, ή ακόμη ψίχα από βρεγμένο ψωμί και λίγο ελαιόλαδο. Ο τρόπος παρασκευής τους παραπέμπει σε «ντολμά κρέατος».

Ένα γεμάτο κουτάλι της σούπας από το μείγμα του χοιρινού κιμά τυλίγεται σε χοιρινή ή αρνίσια μπόλια (τη σκέπη, που στην κυπριακή διάλεκτο λέγεται πάννα). Κατόπιν, περνιέται έπειτα σε μακριά σιδερένια καλαμάκια (στην κυπριακή διάλεκτο σμίλες), σαν τα σουβλάκια, και ψήνεται στα κάρβουνα. Και τα κοινά σημεία της με το σουβλάκι δεν σταματούν εδώ! Όταν ψηθούν, μπαίνουν σε ζεστή κυπριακή πίτα μαζί με κομμένη ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι, λεπτοκομμένο λαχανο (κραμπί) και μαϊντανό. Ωστόσο, μια διαφορά τους είναι η απαραίτητη προσθήκη μισού λεμονιού στο «σουβλάκι» της σεφταλιάς. Είναι εξαιρετικά σύνηθες να σερβίρονται μαζί με τα σουβλάκια, οπότε το πιάτο σε αυτήν την περίπτωση αποτελεί μια πρόταση “mixed grill”.

Στην ΕΚΡΕΤ, πλάι σε ποικιλία «κρεατοεπιλογών», θα βρείτε ποιοτικές σεφταλιές που θα διανθίσουν και θα νοστιμίσουν ακόμα περισσότερο το μενού σας. Δείτε τα προϊόντα και ανακαλύψτε τις προσφορές μας!

 

 

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX