Χόνδρική Πώληση | Αττική και Πανελλαδικά

ekret@otenet.gr 210 - 3479 318

Αν εξαιρέσουμε την καθαρά χορτοφαγική ή τη vegan διατροφή, καθώς και τις περιόδους νηστείας, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της καθημερινής διατροφής και των συνταγών περιέχουν κρέας.

Στην περίπτωση της μαζικής εστίασης δε, ο ρόλος του κρέατος είναι ακόμα πιο ζωτικός, μιας και υπάρχουν ολόκληροι κλάδοι της μαγειρικής και της εστίασης βασισμένοι σε αυτό: σουβλατζίδικα, ψησταριές, μπάρμπεκιου (BBQ), steak houses, burger houses και fast food, κλασικές ταβέρνες με παραδοσιακή Ελληνική μαγειρική.

Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας η επιλογή και παρουσία ποιοτικού κρέατος στα πιάτα του εστιατορίου και της επιχείρησής σας. Η ΕΚΡΕΤ, εκτός από καλό κρέας, παρέχει και τα κατάλληλα tips και συμβουλές, ώστε να διαλέγετε πάντα τα καλύτερα των καλύτερων!

Τα χαρακτηριστικά του καλού κρέατος:

Το μοσχάρι διακρίνεται από βαθυκόκκινο χρώμα, υγρή όψη και συμπαγή, αλλά σχετικά μαλακή υφή. Αν έχει υποστεί διαδικασίες ωρίμανσης, τότε όσο πιο ώριμο είναι, τόσο πιο βαθύ χρώμα και μαλακή υφή θα έχει. Το πάχος του είναι ανοιχτό κρεμ και τα επιφανή κόκαλα είναι ροζ. Προσοχή! Αν δούμε κιτρινισμένο πάχος και στεγνή όψη, είναι σημάδι κακοσυντηρημένου κρέατος. Καλό θα είναι το πάχος του να είναι διασκορπισμένο σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, για να λιπαίνεται συνολικά κατά το ψήσιμο.

Το καλό χοιρινό έχει απαλό ροζ χρώμα, δε φαίνεται καθόλου αίμα, ενώ τα κόκκαλα είναι επίσης ροζ. Τα λευκά κόκκαλα υποδεικνύουν γέρικο ζώο και κατά συνέπεια σκληρό κρέας. Το καλό χοιρινό πρέπει να επικαλύπτεται από λεπτή μεμβράνη κρεμ λίπους. Αν και το χοιρινό διαθέτει γραμμές λίπους ενδιάμεσα, ένα μικρό χοιρινό θα είναι τρυφερό και ζουμερό και με λίγο λίπος.

Στο κατάστημα της ΕΚΡΕΤ θα βρείτε ποικιλία ποιοτικών κρεάτων για την επιχείρησή σας. Επιλέξτε ανάμεσα σε νωπά και κατεψυγμένα κρέατα με εγγύηση ποιότητας - τιμής.

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX